fbpx

Romkeslaan 37

LEEUWARDEN

€ 175.000,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

bovenwoning
1907

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

72 m²
— m²
235 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

2
1

Ligging

aan rustige weg, in centrum,

Verkoopprijs

Status

Oplevering:

€ 175.000
Verkocht

Isolatie

muurisolatie
dubbel glas

Verwarming

Garage

geen garage

Romkeslaan 37

Beschrijving

Dit fraaie 2 kamer appartement straalt authenticiteit en klasse uit! In 2011 is voormalig pakhuis Hartelust volledig gerenoveerd en zijn hier 28 appartementen verrezen en een drietal commercieel te verhuren ruimtes. Het pakhuis, in 2001 aangewezen als rijksmonument, is gelegen in de buurt Tulpenburg, aan de zuidelijke grens van de Leeuwarder binnenstad.

Uitgangspunt voor de restauratie en herbestemming was om het monumentale karakter van het pakhuis te behouden en waar mogelijk weer te voorschijn te halen. De oude vide-structuur is weer zichtbaar gemaakt door niet oorspronkelijke tussenvloeren weg te breken. Voor de ontsluiting van de woningen wordt gebruik gemaakt van de originele gaanderijen. Deze zijn iets verbreed en de balustrades zijn aangepast om aan de veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen. De nieuwe elementen die nodig waren om op een moderne manier in het gebouw te kunnen wonen waren grotere ramen en waar mogelijk balkons. In de detaillering en materiaalkeuze is het contrast tussen de oorspronkelijke en nieuwe elementen extra aangezet.

Door de locatie in de stad en het gebruik in de afgelopen decennia is pakhuis Hartelust bij veel Leeuwarders bekend. Door de specifieke kenmerken van het gebouw zijn appartementen ontstaan die uniek zijn voor Leeuwarden.

Omschrijving
Binnenkomst in centrale hal met trappenhuis en lift. Bij binnenkomst in de halen en op de balustrades zie je overal de oude elementen met een industrieel karakter. Bij binnenkomst in het appartement zie je dat ook weer terug. Het schone metselwerk in combinatie met het balkenplafond brengt authenticiteit in het appartement. Om de ruimtes zo efficiënt mogelijk te benutten is de keuken centraal geplaatst in de ruimte waarbij de achterzijde van de keuken gebruikt kan worden als bergruimte en/of werkruimte.

De vloer in het appartement is voorzien van vinyl en de keuken beschikt onder meer over een vaatwasser, een koelkast, een combi-oven/magnetron en een elektrische kookplaat met afzuigkap. Doorlopend vanuit de woonkamer met half open keuken kom in de ruime slaapkamer met prachtige gewelven van schoon metselwerk op het plafond. Dit geeft deze ruimte zo ontzettend veel sfeer en uitstraling! Aansluitend aan de slaapkamer bevindt zich de badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en ruimte voor je witgoed.

In een open ‘tussenruimte’ tussen woon- en slaapkamer bevindt zich het toilet en tevens een grote opbergkast waarin zich ook de warmte-terugwin-installatie (WTW) bevindt. Ik denk dat de foto’s en de video al laten zien hoe bijzonder dit 2 kamer appartement is, maar door in en rond dit appartementencomplex te lopen zul je pas echt de unieke sfeer voelen en proeven.

Bijzonderheden
– Luxe appartement in de binnenstad van Leeuwarden
– Prachtige oude elementen die zorgen voor authenticiteit
– Luxe keuken met diverse inbouwapparatuur
– Voormalig pakhuis en tevens sinds 2001 een rijksmonument
– Prachtige gewelven van schoon metselwerk in de slaapkamer
– Zeer goed geïsoleerd en daardoor verrassend lage energiekosten
– VVE bijdrage is €153 p/m
– Voorschot gas/water/licht slechts €59 p/m
– Verwarming geregeld via centraal verwarmingssysteem in hele complex
– Gezamenlijke buitenruimte om te zitten

Bekijk de Video van de Romkeslaan 37

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

Duinstra Woonmagazine 2018

Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft.

©2018 Duinstra Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.