fbpx

Rengersweg 4

OENTSJERK

€ 469.500,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

woonboerderij
vrijstaande woning
1901

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

232 m²
2135 m²
891 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

10
7

Ligging

aan drukke weg, in centrum,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 469.500
Verkocht

Isolatie

dakisolatie
dubbel glas

Verwarming

Garage

geen garage

Rengersweg 4

Beschrijving

De Trynwâlden is een zandrug in het noorden van de Friese gemeente Tytsjerksteradiel, met daarop de dorpen Aldtsjerk, Oentsjerk en Gytsjerk. Aan de oostkant, net over de grens met Dantumadiel, ligt het dorp Readsjerk dat doorgaans ook tot Trynwâlden wordt gerekend. Ook Mûnein, dat tot 1953 deel uitmaakte van Oentsjerk, wordt ertoe gerekend. Oentsjerk beschikte vroeger over 5 States, waarvan er 2 overgebleven zijn (Stania State en Unia State).

Het dorp Oentsjerk beschikt over diverse (maatschappelijke)voorzieningen zoals basisscholen, kerk, medisch centrum, sportverenigingen, een klein winkelcentrum. Oentsjerk heeft ca. 1850 inwoners. De omgeving rondom Trynwâlden wordt gekenmerkt door vele bos-, fiets- en wandelgebieden. Het ligt op de grens van de Friese Wouden met het open weidegebied aan de noordzijde. In slechts 10 minuten met de auto bevindt u zich in Leeuwarden maar ook de busverbinding (lijn 51) naar Leeuwarden is uitstekend.

Aan de doorgaande weg (Rengersweg) ligt deze schitterend verbouwde woonboerderij op een zeer ruime kavel van ruim 2100 m2, waar de moderne- en oorspronkelijke uitstraling elkaar ‘ontmoeten’. Het voormalige ‘Deel’ is voor de helft omgebouwd en ingericht als woonruimte. Het exterieur van de stelboerderij is geheel bewaard gebleven, de sporenkap (gedekt met de Friese dakpan) en binten zijn op diverse plaatsen in het interieur nog zichtbaar. De woonboerderij is vanaf 2010 gerenoveerd met een geheel nieuwe en geïsoleerde bovenetage, nieuwe badkamer van 2017 en tevens nieuwe CV-ketel (ATAG 08-2017). Alleen een bezichtiging kan je deelgenoot maken van de unieke sfeer en strakke afwerking van deze woonboerderij met op diverse plaatsen de ‘knipoog’ naar het verleden. Het object is ook uitermate geschikt om ‘wonen en bedrijf aan huis’ te combineren.

Indeling
Begane grond
Entree (aan de voorzijde) met lange hal, welke toegang geeft naar een werkkamer aan de ene zijde en de woonkamer en open keuken aan de andere zijde. De begane grond heeft een prachtige houtenvloer in nagenoeg alle vertrekken, woonkamer met moderne ingebouwde houthaard. Verder een toilet en de trapopgang naar de 1e verdieping. Vanuit de hal kom je tevens in de bijkeuken met witgoedopstelling, plavuizen vloer en van hieruit een deur naar het oorspronkelijke ‘Deel’ dat in gebruik is als berging. Achter de keuken bevinden zich nog een viertal vertrekken, waaronder een extra werkkamer, een eetkamer, een badkamer (met voerverwarming) en achter de badkamer nog een extra kamertje (te gebruiken als kleedruimte). Al deze vertrekken (incl. de keuken) zijn gebouwd in het voormalige ‘Deel’. Royale tuin rondom met zeer diepe en besloten achtertuin. Vrijstaande houten schuur (incl. restant voormalig stenen berging) met aanpalende veranda en houten vlonderterras (aangelegd in 2016).

1e Verdieping
Deze volledig gerenoveerde en geïsoleerde verdieping telt 4 slaapkamers met veel lichtinval door de grote tuimelramen en een zeer luxe badkamer. De overloop kent deels een verdieping en deels nokhoogte. De voorste slaapkamers hebben inbouw bedden en 1 kamer heeft een kajuit. Op diverse plaatsen is de bintconstructie zichtbaar en contrasteert prachtig met de strakke afwerking van de vertrekken. Ook de masterbedroom heeft deels een verdieping. De zeer ruime badkamer (2017) is voorzien een dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad en designradiator. Tenslotte bevindt zich op deze verdieping een extra toilet.

Bijzonderheden
– bijzonder mooie woonomgeving onder de ‘rook’ van Leeuwarden;
– zeer karakteristiek pand aangepast aan de huidige wooneisen en -wensen;
– zeer ruime kavel met besloten achtertuin (dus optimale privacy);
– uitermate geschikt voor wonen en werken;
– gedegen en met zorg uitgevoerde renovatie met nog eigen ‘invulwensen’;
– volledige dak- en glasisolatie aangebracht
– luxe badkamer (2017) en CV-ketel (2017)
– oorsprong en huidige tijd zijn perfect gecombineerd in de verbouw;
– overtuig je zelf door een bezichtiging

Bekijk de Video van de Rengersweg 4

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

In de buurt

Er zijn helaas geen woningen in de buurt gevonden..

Duinstra Woonmagazine 2018

Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft.

©2018 Duinstra Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.