fbpx

Nieuwlandsweg 14

RYPTSJERK

€ 368.000,-

Soort woning

Type woning

Bouwjaar

eengezinswoning
vrijstaande woning

Woonoppervlakte

Perceeloppervlakte

Inhoud

130 m²
2095 m²
533 m³

Aantal kamers

Aantal slaapkamers

3
1

Ligging

aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen,

Vraagprijs

Status

Oplevering:

€ 368.000
Verkocht

Isolatie

dakisolatie
vloerisolatie
dubbel glas

Verwarming

Garage

geen garage

Nieuwlandsweg 14

Beschrijving

Ryptsjerk is een klein en gezellig dorp gelegen aan de rand van de Trynwâlden. In slechts 3 autominuten bent u in Hurdegaryp of Gytsjerk, beide dorpen met vele voorzieningen. In slechts 7 minuten bent u met de auto in Leeuwarden, ook Dokkum en Drachten zijn binnen circa 15 minuten bereikbaar per auto. Het dorp zelf kent een rijk verenigingsleven met een eigen MFC (Multifunctioneel centrum), basisschool en peuteropvang en sportverenigingen. Aardig om te vermelden is de onlangs aangelegde sloepenroute, ook wel de ‘Electric Only’ genaamd. Deze vaarroute is een open verbinding geworden tussen de reservaat De Grote Wielen en het 320 hectare grote natuurgebied Butenfjild met haar vele natte, schrale graslanden, verlande petgaten, broekbossen, open waterplassen, uitgestrekte riet- en ruigtevelden en een stroomdal van een oud riviertje. Al deze verschillende landschapstypen leveren veel bijzondere dier- en plantensoorten op.

Aan de rand van het bebouwde buitengebied van Ryptsjerk ligt deze sfeervolle en perfect onderhouden vrijstaande woning met vrijuitzicht over de landerijen, grenzend aan de verbindingszone (Ecologische hoofdstructuur – EHS) van het Ottema- Wiersma reservaat (Butenfjild) en de Grote Wielen. Het oorspronkelijke woninkje is aangewezen als Rijksmonument (ingemetselde steen uit 1826) en is nadien uitgebreid met ruime keuken, woon-, slaap- en badkamer. Het nieuwe aangebouwde woongedeelte ligt ingetogen (verdiept) en grotendeels verscholen achter het oorspronkelijke monumentale woninkje met een zeer flauwe dakhelling, uitgevoerd in koper evenals de regenwaterafvoeren. In het monumentale gedeelte zijn diverse authentieke elementen en met name ook de sfeer van weleer bewaard gebleven.

De woning verkeert in perfecte staat van onderhoud, staat op een ruim bemeten perceel van meer dan 2000 m2. en beschikt tevens over een ruime (dubbele) garage met elektrische sectionaaldeur en ruime berging (volledig geïsoleerd). Ten aanzien van duurzaamheid is de woning reeds voorbereid op de toekomst. De woning wordt namelijk verwarmd (vloerverwarming) door een warmtepomp (incl. warm water) en is voorzien van totaal 20 zonnepanelen (10 op woonhuis en 10 op de garage). De woning heeft geen aardgasaansluiting meer (plaatsing eventueel nog wel mogelijk). De woning staat centraal op het perceel en heeft een grote tuin rondom. De riolering van de woning is aangesloten op een verbeterde septic-tank met een overloop naar een naastliggende pompput, die het vervolgens naar het oppervlakte water pompt (pomp in 2017 vernieuwd). Rondom de woning is een 50 cm diepe grindkoffer aangebrachte met drainage.

Indeling
Begane grond
Entree/hal met meterkast en toilet. De hal geeft toegang tot de slaapkamer en de woonkamer. De slaapkamer beschikt over een ruime badkamer ensuite met douchehoek, toilet, designradiator en badmeubel. De woonkamer heeft een zeshoekige vorm en aansluitend bevindt zich hier de half open keuken met een hoekopstelling. De keuken beschikt over een landelijke opstelling met natuursteenblad, inbouwapparatuur (Miele) natuursteenblad, elektrisch koken (inductie), oven- hete lucht combi, afzuigkap, koelkast/vriezer en mechanische afzuiging. Vanuit de verlaagde keuken heb je toegang naar het oude gedeelte. Dit gedeelte bestaat uit een woonkamer (kan als slaapkamer gebruikt worden), een bijkeuken met ketelopstellingen en een kleine kelder(kast). Vanuit de bijkeuken is tevens een deur naar de tuin. In de woonkamer is een deel van de oude bedsteden nog aanwezig (als bergkast).

Rondom de woning een zeer royale tuin met overwegend gazon. Aan de voorzijde afgebakend met een buis/gaas hekwerk en schuifpoort in de oprit. Op de tuin de vrijstaande garage / berging. Ook de tuin en de inrichting is zeer verzorgd en goed onderhouden.

Bijzonderheden
– unieke locatie aan de rand van het buitengebied van Ryptsjerk
– sfeervolle woning, waarin verleden en toekomst elkaar ‘ontmoeten’ – Rijksmonument
– zeer ruim perceel rondom gelegen met optimale privacy
– uniek omgeving op loop- en fietsafstand van schitterende natuurgebieden
– woning verkeert in perfecte staat van onderhoud
– uitermate geschikt voor de liefhebber van landelijk wonen en rustzoeker
– woning rondom voorzien van (elektrische) zonwering/screens
– vloerverwarming op de gehele begane grond (incl. het oude gedeelte)
– airco in woonkamer en slaapkamer
– oude gedeelte tevens voorzien van pelletkachel
– nieuwe meterkast (11 groepen, 2 aardlek, 2*2 grp voor zonnepan.), alarminstal. en schotelantenne
– verwarming door middel van warmtepomp / warm water door boiler
– aangebouwde woongedeelte verdiept aangelegd incl. terras
– nette keuken met (Miele) inbouwapparatuur en natuursteenblad
– kapconstructie deels riet, deels koperen dakbedekking en deels mastiek
– vrijstaande garage met berging (en deels vliering) en elektrische sectionaal deur, volledig geïsoleerd

Bekijk de Video van de Nieuwlandsweg 14

Plattegrond

Waar op de kaart?

Streetview

In de buurt

Er zijn helaas geen woningen in de buurt gevonden..

Duinstra Woonmagazine 2018

Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft.

©2018 Duinstra Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.