fbpx

Aankoopmakelaar Drachten nodig?

Aankoopmakelaar Drachten

Overwegen jullie om een huis in Drachten of in de omgeving van Drachten te kopen? Dit is natuurlijk (weer) een flinke mijlpaal je in leven, zeker wanneer het je eerst woning betreft. Er komt nogal wat kijken bij het kopen van een huis, veel meer dan de meeste mensen vooraf denken. En aangezien je straks misschien wel 150.000 euro of meer uit gaat geven, wil je natuurlijk voorkomen dat je een miskoop doet. Je moet alle voor- en nadelen van het huis dat je op het oog hebt tegen elkaar afwegen en voorkomen dat je de woning alleen nog maar door die roze bril bekijkt. De aankoopmakelaar Drachten behoedt je hiervoor!

Behalve dat de aankoopmakelaar in Drachten voor je onderhandelt, neemt deze natuurlijk veel meer zaken voor zijn rekening. Een precies overzicht van wat deze precies doet vind je op de pagina aankoopmakelaar.

Een aankoopmakelaar kost geld en dat weerhoudt kopers er soms van om een makelaar in de hand te nemen bij de aankoop van hun woning. Toch kan een aankoopmakelaar je behoeden voor onderstaande zaken;

  • Je betaald te veel voor je woning. Veel kopers vinden het lastig om een woning echt op waarde te schatten en daarmee is dus moeilijk te bepalen of een vraagprijs wel een reële vraagprijs is.
  • Te veel betalen voor je huis betekent misschien dat je in de toekomst je weer met verlies moet verkopen.
  • Secundaire voorwaarden worden vaak niet of niet voldoende meegenomen in de onderhandelingen. Wanneer vindt de sleuteloverdracht plaats, onder welke voorbehouden kun je van de koop afzien en welke spullen blijven achter en welke gaan met de verkoper mee.
  • Het beoordelen van de bouwkundige staat van een huis is voor de meeste mensen erg lastig. We zien allemaal wel of een woning goed of minder goed onderhouden is, maar de daadwerkelijke bouwkundige staat en de kosten die daar achterweg komen is veel moeilijker in te schatten. Voorkom dus vervelende verassingen achteraf.

Waarom een aankoopmakelaar Drachten?

Jullie hebben Drachten op het oog als woonplaats of woon je wellicht al in Drachten en wil je graag wat groter of juist van kleiner wonen, dan mag je er vanuit gaat een aankoopmakelaar in Drachten gemiddeld genomen toch een besparing oplevert van 5 tot 6% ten opzichte van kopers die geen aankoopmakelaar ingeschakeld hebben. Je mag er dus vanuit gaan dat het tarief van een aankoopmakelaar zichzelf dus weer terug moet verdienen. Bij sommige woningen is dit percentage veel hoger en bij sommige woningen iets lager, dit hangt af van het type woning, de locatie, de prijs, de staat van de woning, overige belangstelling voor de woning enzovoort.

Drachten is heeft nooit het stadsrecht toegekend gekregen en is daarom formeel nog een dorp ondanks haar 44.000 inwoners. Drachten is ook de hoofdplaats in de gemeente Smallingerland en voorziet ruimschoots in alle voorzieningen die je mag verwachten bij een woonplaats van bijna 50.000 inwoners. Binnen 20 autominuten zit je in Groningen en datzelfde geldt voor Leeuwarden. Hou je van fietsen? In slechts 10 minuten fietsen bevindt je je midden in de bosrijke omgeving van Beetsterzwaag! Wil je nou meer weten over wat Drachten allemaal te bieden heeft, kijk dan even op de pagina Makelaar Drachten.

Wij zijn naast Drachten ook actief als;

Duinstra Woonmagazine 2018

Een heerlijk magazine vol leuke, inspirerende artikelen over alles dat met wonen te maken heeft.

©2018 Duinstra Makelaars / Privacy statement / Disclaimer

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.