Bij de aankoop van een woning komt natuurlijk veel kijken. Allereerst koop je vaak slecht enkele keren in je leven een huis en bovendien zijn er bijzonder grote bedragen mee gemoeid. Kortom, voor de meeste mensen een grote stap die weloverwogen genomen moet worden.

De meeste verkopers van hun woning worden bijgestaan door een makelaar, echter als woningkoper sta je er vaak alleen voor. En kan heel erg nadelig voor je uitpakken. Veel kopers die geen gebruik maken van een aankoopmakelaar;

  • Kunnen vaak maar moeilijk inschatten of de vraagprijs een reële prijs is.
  • En betalen daardoor vaak te veel voor de aangekochte woning
  • Nemen geen secundaire voorwaarden mee in hun onderhandelingen. Denk aan aanvaarding, overname van roerende zaken etc.
  • Kunnen vaak lastig de daadwerkelijke staat van onderhoud inschatten waardoor ze voor onaangename verassingen kunnen komen te staan.

Waarom een aankoopmakelaar Leeuwarden?

Wanneer je besluit om in Leeuwarden te gaan wonen of wanneer je er al woont maar besluit om een (ander) huis te gaan kopen, dan levert het inschakelen van een aankoopmakelaar gemiddeld een besparing op van 5 tot 6% ten opzichte van kopers die geen aankoopmakelaar in de arm genomen hebben. De kosten verdien je dus normaal gesproken relatief snel terug.

Leeuwarden is met ruim 100.000 inwoners de hoofdstad van Friesland en heeft een grote diversiteit aan woonwijken. Voordat je een huis koopt in Leeuwarden is het dus belangrijk om voor jezelf te bepalen in welke woonwijken in Leeuwarden je wel wilt wonen en welke niet. Duinstra Makelaars kent de stad op haar duimpje en kan je hierin goed adviseren.

Woonwijken in Leeuwarden

We hebben hieronder een kort overzicht gemaakt van de meest bekende woonwijken van Leeuwarden. (let wel, dit zijn niet alle woonwijken. Ga hier naar toe voor een compleet overzicht van alle woonwijken in Leeuwarden)

Camminghaburen

Camminghaburen is gelegen aan de noord-oost kant van Leeuwarden en heeft ongeveer 12.000 inwoners. De wijk is niet alleen met dit aantal inwoners de grootste wijk van Leeuwarden, maar ook als het gaat om oppervlakte is het groter dan de andere wijken in de stad. De wijk is gebouwd vanaf 1977 tot en met 1996 en heeft zelfs een eigen treinstation voor de intercity Leeuwarden – Groningen. Daarnaast beschikt de wijk over een eigen winkelcentrum met 2 supermarkten en andere detailhandel.

Groot voordeel van Camminghaburen is dat het op fietsafstand van natuur- en recreatiegebied De Groene Ster ligt. Ideaal voor hondenliefhebbers, wandelaars of voor de kinderen die zomers willen zwemmen. De woningen in de wijk Camminghaburen bevinden zich in de prijsklasse van ongeveer 100.000 tot 500.000 euro, maar gemiddeld genomen zou je kunnen zeggen dat de meeste woningen zich in de prijsklasse bevinden van 125.000 tot 250.000 euro.

Heb je een aankoopmakelaar nodig voor een woning in Camminghaburen, neem dan contact met ons op.

Aldlân

De Leeuwarder woonwijk Aldlân (Oud Land) is gelegen aan de zuidkant van de stad en wordt opgesplitst door de Drachtsterweg (één van de belangrijkste toegangswegen tot Leeuwarden) in Aldlân West en Aldlân Oost. De start van de bouw van Aldlân is gestart in 1972 en kent inmiddels ongeveer 6600 inwoners. Het overgrote deel van deze inwoners van Aldlân (bijna 55%) is 45 jaar of ouder en 26% van de bewoners vallen in de leeftijdscategorie 0 tot 24 jaar. Kortom, een gezellige woonwijk met veel gezinnen en 60’ers waarvan de kinderen het ouderlijk nest inmiddels hebben verlaten. De wijk beschikt over een eigen winkelcentrum met een Poiesz supermarkt, een Aldi en zelfs een Chinees restaurant.

Overweeg je een woning te kopen in Aldlân? Schakel Duinstra Makelaars dan in als jouw aankoopmakelaar! Dit geldt ook voor de woonwijk Westeinde die enigszins vergelijkbaar is met Aldlân.

Zuiderburen

De woonwijk Zuiderburen is één van de nieuwere woonwijken van Leeuwarden en bevindt zich letterlijk aan de andere kant van het Van Harinxmakanaal tegenover de wijk Aldlân. Met ruim 6000 inwoners is Zuiderburen inmiddels verworden tot een behoorlijke en tevens ruim opgezette woonwijk met een eigen winkelcentrum en basisscholen. In Zuiderburen is de leeftijdscategorie tot 45 jaar overheersend. Maar liefst bijna 75% van alle inwoners van Zuiderburen is niet ouder dan 45 jaar. Ongeveer 22% bevindt zich in de leeftijdscategorie van 45 tot 65 jaar. Een jonge nieuwbouwwijk dus met relatief jonge inwoners.

Ben je zoek naar een woning in Zuiderburen, schakel ons dan in als aankoopmakelaar en neem contact op.

Vosseparkwijk

De Vosseparkwijk is één van de leukste en gezelligste wijken van Leeuwarden en grotendeels gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw. De Vosseparkwijk was van oorsprong ook de wijk voor de wat ‘rijkere mensen’. De wijk kenmerkt zich door de sfeervolle jaren 30 woningen en je hebt er de keuze tussen relatief kleine eengezinswoningen, maar ook mooie grote ruime woningen. Aan de rand van de wijk nabij de binnenstad ligt het Vossepark, een gezellig parkje in het hart van de wijk.

In slecht 5 minuten ben je wandelend in de binnenstad van Leeuwarden. Hou je van sfeer en gezelligheid dan is de Vosseparkwijk een echte aanrader! De Vosseparkwijk is net als de woonwijk Huizum  erg populair onder starters. Er zijn veel kleinere woningen tegen een betaalbare prijs voor starters.

Heb je een huis in de Vosseparkwijk op het oog, neem dan contact op met Duinstra Makelaars, jouw aankoopmakelaar. Speciaal voor starters hebben wij het aankoopmakelaar starterspakket.

Huizum

De wijk Huizum is net als de Vosseparkwijk een sfeervolle en gezellige jaren 30 wijk met volop aanbod aan mooie woningen, zowel voor starters als voor ‘doorstarters’. Aan de buitenrand van Huizum is het Julianapark gelegen en een stukje verderop vindt je het Abbingapark en de potmarge, een uitgebreid wandelbos en dus ideaal voor hondenliefhebbers.

De oorsprong van de wijk Huizum gaat vele honderden jaren terug naar het dorp Huizum, gelegen op een terp en later feitelijk opgeslokt door Leeuwarden. Vele jaren later zijn daar Huizum Oost en Huizum West bij gekomen. De wijk heeft ongeveer 9000 inwoners en is daarmee één van de grotere woonwijken van Leeuwarden en dat nog wel op loopafstand van de binnenstad. Grenzend aan de Woonwijk Huizum ligt de Schrans, alwaar zich weliswaar een klein maar gezellig winkelstraatje bevindt met een Albert Heijn, een Scapino, een slager en nog wat andere detailhandel.

Nog een laatste leuk weetje…de wijk Huizum heeft al sinds jaar en dag een eigen Skûtsje die ieder jaar weer mee doet aan de Skûtsjesilen wedstrijden  in de SKS-klasse. Aan de andere kant van de stad is de Bloemenbuurt gelegen. Dit is net als Huizum en de Vosseparkwijk een jaren 30 wijk met sfeervolle jaren 30 woningen.

Ben je op zoek naar een huis in Huizum en heb je een aankoopmakelaar nodig? Neem even geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bilgaard

De woonwijk Bilgaard is een na-oorlogse woonwijk en dat is ook goed zichtbaar aan het type woningbouw. De wijk, gelegen aan het noordkant van de stad, heeft zo’n 6000 inwoners, voornamelijk ouderen en allochtonen. Een van de grootste en meest bekende winkelcentra van Leeuwarden is die van Bilgaard. Nog niet zo lang geleden (2006) is dit hele winkelcentrum volledig in as gelegd. Inmiddels is het winkelcentrum volledig opnieuw opgebouwd en kunnen de inwoners van Leeuwarden weer beschikken over een hagelnieuw en zeer uitgebreid winkelcentrum met een grote diversiteit aan leuke winkels en supermarkten.

Heb je aankoopmakelaar nodig voor de aankoop van een huis in de wijk Bilgaard? Neem even vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je meer.

Vrijheidswijk

Bijna aangrenzend aan Bilgaard, iets meer naar het oosten,  is de Vrijheidswijk gelegen. De Vrijheidswijk kenmerkt zich net als Bilgaard en de wijken Heechterp/Schieringen door het relatief grote aantal allochtone inwoners en bestaat grotendeels uit flats, appartementen en rijtjeswoningen. Verhoudingsgewijs bevinden zich in deze week meer huur- dan koopwoningen. Toch is de wijk de afgelopen jaar behoorlijk verbeterd. Een groot deel van de bestaande bouw is afgebroken en hier is nieuwbouw voor in de plaats gekomen.

Vanuit de Vrijheidswijk ben je in 10 fietsminuten in het centrum van Leeuwarden en met de auto zit je zomaar op de ringweg. De Vrijheidswijk is één van de kleinere woonwijken van Leeuwarden met slechts 3500 inwoners.

Overweeg je een woning te kopen in de Vrijheidswijk en wil je graag begeleid worden door een aankoopmakelaar? Neem geheel vrijblijvend even contact met ons op.

Tjerk Hiddes-Cambuursterhoek

Deze wijk is één van de oudste wijken van Leeuwarden, is gelegen vlakbij de binnenstad en kenmerkt zich als een echte, gezellige volksbuurt. Centraal in de wijk is het Cambuurstadion gelegen waar bijna wekelijks SC Cambuur speelt. De wijk kent voornamelijk ‘kleinere’ jaren  30 woningen en is daarom onder meer zeer geschikt voor starters.

De wijk leent zijn naam aan het feit dat de grond waar de wijk op gebouwd is, in handen was van de bijzonder rijke familie Camminga die hier in een groot kasteel woonden. De wijk Tjerk Hiddes-Cambuursterhoek heeft een eigen winkelplein aan het Cambuurplein. Hier zijn niet alleen 3 supermarkten gevestigd, maar ook een Action en nog wat andere detailhandel.

Voor meer informatie over wat de stad Leeuwarden je te bieden heeft kun je kijken op de pagina makelaar Leeuwarden.

Aankoopmakelaar Leeuwarden voor starters

De hypotheekrente is op dit moment historisch laag en ook de woningmarkt krabbelt heel geleidelijk aan weer uit het dal. Dit betekent voor veel mensen een geschikt moment om een woning aan te kopen. Ook voor starters zijn de omstandigheden voor de aankoop van een woning in Leeuwarden en omgeving gunstig.

Duinstra Makelaars heeft daarom in 2015 speciaal voor starters op de woningmarkt de startersactie. Hierbij krijg jij als starter volledige begeleiding van een ervaren makelaar bij het aankopen van je eerste woning tegen sterk gereduceerd tarief.

Naast Leeuwarden zijn wij ook actief als: