Waarom een aankoopmakelaar Trynwâlden?

Is de keuze gevallen op een woning in 1 van de dorpen in Trynwâlden of woon je er misschien al met veel plezier en heb je besloten een andere woning te kopen? Dan is het wellicht toch verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Gemiddeld betalen woningkopers die een aankoopmakelaar in de hand nemen 5 tot 6 procent minder voor een woning dan kopers zónder een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar behoort de kosten dus voor je terug te verdienen én je te behoeden voor financiële tegenslagen als gevolg van een slechte bouwkundige staat van de woning of niet meegenomen voorbehouden en/of ontbindende voorwaarden.

Over Trynwâlden

Trynwâlden is eigenlijk een streek en je zou kunnen zeggen dat het de verzamelnaam is van de dorpen Tytsjerk, Gytsjerk, Âldtsjerk, Readtsjerk, Mûnein, Oentsjerk en Ryptsjerk. Gezamenlijk hebben al deze dorpen een kleine 8000 inwoners waarvan Oentsjerk en Gytsjerk de grootste dorpen zijn. De prachtige omgeving rondom deze dorpen doet veel mensen besloten om vanuit de stad naar de rust van het platteland van Trynwâlden te verhuizen. Wil je meer weten over Trynwâlden en wat wij als verkoopmakelaar voor je kunnen betekenen? Kijk dan even op de pagina makelaar Trynwâlden.

Wij zijn hiernaast onder meer actief als:

Zonder aankoopmakelaar

Vaak wordt het aankopen van een woning nog teveel onderschat en natuurlijk liggen de bedragen die betaald worden voor een huis heel wat hoger dan voor een paar nieuwe schoenen of een nieuwe jas. Probeer daarom de woning waar je oog op gevallen is niet alleen door die roze bril te bekijken, maar wees kritisch en weeg alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af.

Waar bijna alle verkopers bij de verkoop van hun woning een makelaar inschakelen die opkomt voor de belangen van de woningverkoper, doen lang niet alle woningkopers dit nog en dus moeten ze het gehele aankooptraject alleen doorlopen. En ook al ben je een geboren onderhandelaar, dit is niet het enige issue dat speelt bij de onderhandelingen van een huis.

We hebben enkele zaken op een rijtje gezet die regelmatig voorkomen bij kopers die zonder een aankoopmakelaar een woning aankopen:

  • Is de vraagprijs van de woning ook daadwerkelijk een reële aankoopprijs? Voor veel mensen is dit vaak nog lastig in te schatten. Hierdoor wordt nog te vaak teveel voor een woning betaald waardoor verkoop in de toekomst moeilijker zou kunnen worden.
  • Onderhandelen doe je niet alleen over de prijs. Nog té vaak worden secundaire voorwaarden zoals aanvaarding, overname en ontbindende voorwaarden en behouden niet meegenomen in de onderhandeling terwijl deze juist zo belangrijk zijn.
  • Te vaak komt het nog voor dat kopers na de sleuteloverdracht er achter komen dat de bouwkundige staat toch minder goed was dan vooraf (vaak klakkeloos) aangenomen. Hierdoor komt men soms voor onverwachte en niet begrootte kosten te staan.