fbpx

Gratis waardebepaling van je huis

Wat is een gratis waardebepaling precies?

Bij een gratis waardebepaling van uw huis komen we geheel vrijblijvend een keer langs en ontvangt u van ons goede indicatie van de waarde van uw woning. Deze waarde stellen we onder meer vast op basis van;

  • Referentiepanden bij u in de buurt (te koop en onlangs verkocht)
  • Gegevens uit het kadaster
  • Uitgebreide beoordeling van uw woning ter plaatse
  • En natuurlijk op basis van onze ruime ervaring in de regio


Referentiepanden

Referentiepanden zijn vergelijkbare woningen bij u in de buurt of op z’n minst in de nabije omgeving die op dit moment te koop staan of onlangs zijn verkocht. Deze referentiepanden geven u en ons een goede indicatie van de waarde van uw woning. Maar natuurlijk moet er ook nauwkeurig gekeken worden naar de eigenschappen van uw eigen huis want ook die zijn natuurlijk van groot belang bij het vaststellen van de prijs van uw woning.

Kadaster

We doen altijd vooraf grondig onderzoek naar de situatie rondom uw woning. Dit doen we door diverse gegevens op te vragen bij het Kadaster zoals bijvoorbeeld

  • Wie is eigenaar van de woning.
  • Perceeloppervlakte en bijzonderheden zoals mogelijke erfpacht, recht van overpad en overige belendingen.
  • Wat hoort er allemaal bij de woning

Beoordeling van uw woning

Natuurlijk vergelijken we uw huis met andere woningen om de waarde vast te kunnen stellen, maar minstens zo belangrijk is om goed naar uw eigen woning te kijken. Hoe is de ligging, wat is de staat van onderhoud, wel of geen aanbouw, leeftijd keuken en badkamer en overige extra’s. Dit zijn allemaal zaken die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de waarde van uw woning.

Ervaring in Leeuwarden en omgeving

Wij hebben al vele jaren ervaring hier in Leeuwarden en omgeving en dus kunnen we vaak mede op basis van onze ervaring een goede indicatie afgeven van de marktwaarde van uw woning. Het blijft natuurlijk altijd een indicatie want ook vraag en aanbod spelen een grote rol in de marktwaarde. Daarbij is het een waardebepaling en geen taxatierapport. Heeft u een woning die enorm afwijkt van de andere woningen in de omgeving dan kan het zijn dat we iets meer onderzoek moeten doen nadat we uw woning beoordeeld hebben. In dat geval ontvangt u van ons binnen een paar dagen alsnog een goed onderbouwde waardebepaling.

Jouw-huis-in-de-verkoop1-300x300

Duinstra Makelaars maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.